Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-08@09:55:18 GMT

جنایت جنگی برای حفظ قدرت؛نتانیاهو بازی را می‌برد؟

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۴۵۲۱۳

جنایت جنگی برای حفظ قدرت؛نتانیاهو بازی را می‌برد؟

مهسا مژدهی: جنگ در غزه خشم سراسر جهان را برانگیخته است. در یک هفته گذشته یکی از سخت ترین جنگ ها میان رژیم صهیونیستی و فلسطینی ها در گرفته است. جنگی که جرقه اش به خاطر گسترش شهرک سازی ها در قدس اشغالی زده شد، حالا قربانی های زیادی داده. نوار غزه منطقه ای که تحت محاصره است، پاسخ حملات سنگین هوایی اسراییل را با راکت هایش داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نخستین بار به حساب می آید که فلسطینی ها به طور گسترده علیه اقدامات رژیم صهیونیستی دست به تلافی می زنند. با وجود تلاش هایی پراکنده برای اتش بس، دولت نتانیاهو میگوید قصد قبول آن را ندارد.

محکومیت گسترده اسراییل و سکوت اعراب

در حالی که شهرهای بسیاری در سراسر جهان، شاهد تظاهرات چندین هزار نفره علیه رژیم صهیونیستی هستند و در برخی از شهرها مانند پاریس این تظاهرات ها به خشونت هم کشیده شده برخی کشورهای عربی کماکان موضعی نرم نسبت به جنایت های اسراییل در نوار غزه انتخاب کرده اند.

در اروپا، کشورهایی چون فرانسه، اسپانیا، بلژیک و انگلیس و.. اعتراضات به اتفاقاتی که در غزه در جریان است بسیار گسترده است. در کنار ابراز نگرانی های کم رنگ سازمان ملل  و یونیسف و... مردم در اغلب کشورهای جهان موضعی تند علیه حملات رژیم صهیونیستی دارند. آنها حتی با وجود آنکه دولت هایشان(در فرانسه و اتریش) همسو با نتانیاهو اعتراضات را ممنوع کرده اند اما دست از اعتراض بر نداشته اند. اعتراضات اما تنها در اروپا نیست. ایالات متحده هم شاهد تظاهرات های هزاران نفره علیه نتانیاهو و سیاست هایش است که جنگ بزرگی را به راه انداخته است. نمایندگان کنگره به ویژه زنان مسلمان آن ، به محکومیت شدید اقدامات اسراییل پرداخته اند.  همچنین ۲۵ نماینده کنگره آمریکا در نامه ای به آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه این کشور، با جنایت جنگی خواندن اقدامات اسرائیل، وی را به اعمال فشار بر اسرائیل برای جلوگیری از کوچاندن فلسطینیان از منازلشان در محله شیخ جراح در قدس اشغالی فراخواندند. اعضای کنگره و در رأس انها ماری نیومن، یکی از نمایندگان ایالت ایلینوی و ماراک بوکان، نماینده ایالت ویسکانسین، در این نامه اذعان داشتند:« ما این نامه را برای ابراز نگرانی عمیق خود در قبال طرح اسرائیل جهت کوچاندن نزدیک به ۲۰۰۰ فلسطینی از محله های بستان و شیخ جراح در قدس اشغالی نوشته ایم». با این حال دولت بایدن هنوز عکس العمل قاطعی نشان نداده و خود را ضامن امنیت اسراییل می داند.

از آن سو اسیای شرقی به شدت وضعیت را جدی می داند. مردم و دولت های کشورهای شرق آسیا از جمله چین، ژاپن و کره جنوبی به روش های مختلف به جنایات صهیونیست ها واکنش نشان داده و از مردم فلسطین حمایت کرده اند.چین اگرچه معتقد به تشکیل دو دولت در فلسطین است اما در چند روز گذشته همواره از فلسطین حمایت کرده است.سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به این کارشکنی آمریکا در شورای امنیت برای میانجیگری بین رژیم صهیونیستی و فلسطین گفت: واشنگتن به تنهایی صدای شورای امنیت در واکنش به اوضاع فلسطین و اسرائیل را خاموش کرد و بار دیگر در برابر جامعه جهانی ایستاد. 

آنطور که یکی از فعالان اجتماعی ژاپن در توئیتی نوشته بود تظاهر کنندگان ضد اسرائیلی در مقابل وزارت دفاع ژاپن خواستار استعفای «یاسوهیده ناکایاما» معاون وزیر دفاع این کشور شدند زیرا آنها معتقدند که یاسوهیده از رژیم صهیونیستی حمایت می کند.

وزارت خارجه کره جنوبی هم در بیانیه ای نسبت به افزایش خشونت و مرگ غیرنظامیان به دلیل درگیری های نظامی بین اسرائیل و فلسطین ابراز نگرانی کرد و گفت: ما نسبت به تلفات گسترده غیرنظامیان از جمله کودکان به دلیل حملات موشکی در نوار غزه و ضد حمله به آنها ابراز نگرانی می کنیم.

وزارت خارجه کره جنوبی در این بیانیه از هر دو طرف خواسته است از بالا بردن تنش خودداری کرده و استفاده از نیروهای مسلح را متوقف کنند، زیرا تحت هیچ شرایطی خشونت قابل توجیه نیست.

نخست وزیر مالزی در گفتگوی تلفنی با اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی "حماس"، درباره آخرین تحولات فلسطین گفت‌وگو و بر حمایت از مردم مظلوم این کشور تاکید کرد. محی‌الدین یاسین اعلام کرد: از جانب خودم و مردم مالزی مراتب تسلیت و اندوهمان را درباره از دست رفتن جان و همچنین جراحات وارد شده به فلسطینیان در حملات شریرانه رژیم اسراییل ابراز داشتم.

اردن و عربستان که این سال ها مواضعی منفعلانه در قبال تحولات فلسطین داشته اند، روز سه شنبه در برابر تجاوز ارتش صهیونیستی به غزه، واکنش نشان دادند. اما واکنش کشورهای عربی آنقدر منفعلانه بود که اعتراضات زیادی را بر انگیخته است. هر چند مردم جهان عرب خود را همراه با فلسطینی ها می دانند و در ظهر های گوناگون تظاهرات هایی بر پا می کنند اما در میان دولت های عربی واکنش ها ضعیف و بی خاصیتند. در این میان آن کسی که توانسته رهبری اعتراضات به رژیم صهیونیستی را در نظر بگیرد تهران و انکاراست . دو کشوری که بدون در نظر گرفتن منافع به مقابله با نتاینیاهو پرداخته اند.

اتحادیه عرب بیانیه ای صادر کرده که تنها در آن جنایات صهیونیست ها تقبیح شده است. کشورهای عربی به خوبی مید انند که قدرت تاثیر گذاری خود را به طور کامل از دست داده اند و دیگر وزنه ای در خاورمیانه به حساب نمی آیند.سازمان های مسلمانان اسیایی هم وضعیتی مشابه دارد. کشورهای منطقه اغلب دجار دشواری های مرتبط با خودشان هستند و در افتادن با نتانیاهو برای آنها اضافه کاری به حساب می آید.

نتانیاهو در جنگ به دنبال چیست؟

قاسم محبعلی در گفتگو با خبرآنلاین می گوید: کشورهای عربی نمی خواهند وارد بازی نتانیاهو بشوند. او هدفش ماندن در قدرت است. لاپید، رقیب او قرار بود دست به تشکیل دولت بزند و ائتلافی را تشکیل بدهد. او نیاز به ائتلاف با اعراب مسلمان داخل پارلمان داشت. با این بحرانی که شروع شده عملا امکان چنین چیزی از بین رفت و بعد با کشیدن بحران به جنگ غزه عملا سیاست های بایدن در منطقه را هم به تعویق انداخت. اعراب وحدت ندارند و رهبری شان هم کارکردی ندارد. آنها همچنین نمی خواهند نتانیاهو را تشویق کنند تا دولت بایدن در کنار اسراییل قرار بگیرد. چون واضح است که اگر اسراییل در تهدید قرار بگیرد امریکا ناچارا طرف تلاویو را خواهد گرفت.

او در مورد احتمال اشغال غزه گفت: اسراییل ناچار بود غزه را تخلیه کند. این منطقه کوچک و متمرکز است و بیشتر مردم اواره هایی هستند که از سال 1967 به این شهر رفته اند. امکان برقراری امنیت برای نیروهای زمینی وجود ندارد و بسیار خطرناک است. ممکن است که برای ضربه زدن به برخی گروه ها اقداماتی کند اما اشغال اتفاق نمی افتد.

بایدن علاقه ای به نتانیاهو ندارد. اما شرایط امریکا اینطور نیست که بایدن در شرایطی که اسراییل هم در تهدید است و جنگ داغی جریان دارد اقدامی کند. شاید برای همین است که نتانیاهو این جنگ را اغاز کرد که هم لاپید شانسی برای تشکیل دولت نداشته باشد و هم بایدن دستش در منطقه بسته باشد. نتانیاهو در بحران توفیق پیدا می کند. اگر بحران باشد هم افکار عمومی را در اسراییل جلب می کند و هم در اروپا. وقتی وضعیت ارام باشد او موقعیتش را در اسراییل از دست می دهد. 

او در مورد اقدامات محور مقاومت تاکید کرد: درگیر شدن مقاومت در سطح کلان بعید است. البته همه اعلام می کنند که کنار هم هستند. اما مثلا در لبنان کسی در شرایط کنونی مایل نیست که حزب الله وارد رویارویی در اسراییل شود. سوریه هم وضعیت خاصی دارد و روسیه اجازه نمی دهد که وارد بحرانی این چنینی شود. لذا باید منتظر باشیم که بحران در غزه محدود شود. نتانیاهو به هدفی که می خواست رسیده و حالا می شود منتظر شد که با دخالت مصری ها توافق نانوشته اتفاق بیفتد و اتش بس برقرار شود. اما حاصل همه اینها جان به در بردن نتانیاهو از وضعیت سیاسی اسراییل است.

>>> این مطالب را هم بخوانید:
سناریوی اسرائیل در جنگ غزه؛دامی که ایران باید از آن پرهیز کند
فریاد جهان بر سر اسرائیل؛کودک‌کشی را متوقف کن
انتفاضه سنگ به پرتاب موشک رسید؛آیا این جنگ فراگیر خواهد شد؟

312 310

کد خبر 1516127

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی اسرائیل حمله رژیم صهیونیستی به غزه غزه قدس بیت المقدس مسجدالاقصی حماس فلسطین بنیامین نتانیاهو رژیم صهیونیستی کشورهای عربی ابراز نگرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۵۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتانیاهو در دو راهی آتش‌بس یا استعفا

کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به ترک قاهره توسط نمایندگان رژیم صهیونیستی بدون هیچ‌گونه نتیجه‌ای، گفت: نتانیاهو باز هم بر سر دو راهی خطرناک پذیرش آتش بس قرار گرفته است و انتخاب برای او دشوار شده است چرا که اگر دولت نتانیاهو این آتش بس را بپذیرد سقوط خواهد کرد.

جعفر قنادباشی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به دهمین مذاکرات آتش بس غزه در قاهره اظهار کرد: طبق خبرهای واصله، جلسه قاهره به رغم شرایط اعلام شده و فشارهای مختلف وارده بر رژیم صهیونیستی بدون هیچ‌گونه نتیجه‌ای پایان یافته است و نمایندگان رژیم صهیونیستی قاهره را ترک کرده‌اند.

وی با اشاره به تشدید فشارهای داخلی و بین‌المللی علیه دولت نتانیاهو افزود: به نظر می‌رسد بنیامین نتانیاهو در این صحنه سعی کرده با نپذیرفتن شرایط، مذاکرات را به عقب بیندازد اما بدین معنی نیست که امکان مذاکره مجدد و از سرگیری مجدد مذاکرات در کوتاه مدت و به صورت قریب‌الوقوع وجود نداشته باشد.

کارشناس مسائل غرب آسیا ابراز کرد: می‌توان گفت طی هفت ماه گذشته تاکنون تا این اندازه فشارها علیه صهیونیست‌ها افزایش پیدا نکرده است؛ امروز فشارهای داخلی علیه این رژیم به حداکثر خود رسیده است و مهم‌تر از آن فشارهای دولت‌های غربی است که در واکنش به اعتراضات دانشگاهیان علیه صهیونیست‌ها وارد می‌کنند.

وی ادامه داد: دولت‌های غربی بر این باورند که اگر آتش بس صورت نگیرد و جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و غزه ادامه پیدا کند دیگر نمی‌توانند اعتراضات گسترده دانشگاهیان خود را مهار کنند و همین امر می‌تواند تهدیدی برای منافع آنها تلقی شود لذا فشارهای دانشجویان و دولت‌های غربی علیه رژیم صهیونیستی بسیار مؤثر است.

قنادباشی اضافه کرد: با این وجود نتانیاهو باز هم بر سر دو راهی خطرناک پذیرش آتش بس قرار گرفته است و انتخاب برای او دشوار شده است چرا که اگر دولت نتانیاهو این آتش بس را بپذیرد سقوط خواهد کرد و بنا بر همین ترس از فروپاشی تن به آتش بس نمی‌دهد.

وی تاکید کرد: در ادامه همین روند می‌تواند به گونه دیگری موجب سقوط دولت نتانیاهو شود چرا که اعتراضات داخلی از یک سو و از سوی دیگر فشارهای خارجی به اندازه‌ای است که هم اکنون رژیم صهیونیستی را فلج کرده است.

کارشناس مسائل غرب آسیا اظهار کرد: زمانی که ترکیه مجبور شده روابط خود را با رژیم صهیونیستی قطع کند، کشورهای دیگر هم به تاسی از فشارهایی که از ناحیه نهضت بزرگ دانشجویی تحمل می‌کنند، ممکن است چنین امکانی را صورت دهند.

وی با اشاره به حملات گسترده جبهه مقاومت در یمن علیه رژیم صهیونیستی طی چند ماه اخیر گفت: در شرایط فعلی یمنی‌ها هم حوزه عملیاتی خود را به مدیترانه گسترش داده‌اند تا جایی که شاهد توقف کشتی‌های صادرات کالا و سوخت به اراضی اشغالی و نیز گسترش دامنه فعالیت‌های عملیاتی در این جبهه بوده‌ایم که همین امر موجب فشارهای اقتصادی جدی به رژیم صهیونیستی شده است.

قنادباشی تاکید کرد: بر این اساس نتانیاهو اگرچه با نپذیرفتن آتش بس و ترک مذاکره برای دور ماندن از سقوط دستور به ترک مذاکره به نمایندگان خود بدهد اما از مسیر دیگری به سقوط نزدیک می‌شود و آن گسترده شدن فشارهای سیاسی داخلی و افزایش فشارهای غربی حامیان رژیم صهیونیستی علیه دولت نتانیاهو است.

وی یادآور شد: نتانیاهو در صحنه عملیاتی، نظامی، سیاسی و اقتصادی شاهد همان چیزی است که از آن فرار می‌کند که نه تنها می‌تواند موجب سقوط دولت او شود که حتی می‌تواند به پایان اسرائیل بینجامد.

کد خبر 750718

دیگر خبرها

  • دارایی بلوکه‌ شده در عراق نداریم/ جنایت‌های صهیونیست‌ها مستندسازی می‌شود
  • دهقان: دارایی بلوکه‌شده در عراق نداریم/ جنایت‌های صهیونیست‌ها مستندسازی می‌شود
  • دختربچه ۱۰ ساله همبازی‌اش را سلاخی کرد | کشف فیلم‌های خشن و جنایی در موبایل دختربچه قاتل
  • الازهر مصر حمله اسرائیل به رفح را جنایت جنگی تمام عیار خواند
  • چراغ سبز آمریکا به رژیم صهیونیستی برای عملیات «محدود» در رفح
  • افشای عمدی فایل صوتی ظریف به روایت سعید لیلاز /با خرابکاری در نطنز، این سایت چند ماه از کار افتاد /ایران زمین بازی را عوض کرده است
  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • نتانیاهو در دو راهی سخت آتش‌بس یا استعفا
  • نتانیاهو در دو راهی آتش‌بس یا استعفا
  • رئیسی: عملیات «وعده صادق» ما را در باشگاه قدرت های منطقه ای در بالاترین رده ها قرار داد